Spoštovani gostje,

Splošni pogoji za najem in koriščenje namestitvenih kapacitet Apartma Ksela, Kuršinci 42, 9243 Mala Nedelja, so objavljeni na spletni strani www.apartmaksela.si . Gosti so seznanjeni z njimi in jih sprejmejo z oddajo rezervacije oz. s prijavo v ustni, pisni ali elektronski obliki. Apartma Ksela potrdi rezervacijo ob prejemu turistične takse gostov na TRR, kateri je naveden na ponudbi. S splošnimi pogoji se lahko gostje seznanijo na spletni strani www.apartmaksela.si  in v namestitvah. Apartma Ksela, Kristijan Kšela s.p. si pridržuje pravico spremeniti splošne pogoje brez predhodnega obvestila. Zavezuje se, da bo pogoje javno objavila na svoji spletni strani.

I. REZERVACIJA oz. PRIJAVA

Stranka lahko rezervira oz. odda rezervacijo po telefonu +386 41 439 593 Suzana ali  +386 41 643 627 Kristijan, na spletni strani ali po elektronski pošti: [email protected] . Na telefonske klice in e-maile odgovorimo v najkrajšem možnem času. Uradni delovni čas za rezervacije je od ponedeljka do petka med 15.00 in 20.00 uro. Lahko pa pokličete tudi izven uradnega delovnega časa.

Stranka oz. gost navede vse zahtevane podatke in jamči za njihovo verodostojnost. Rezervacija se opravi ob predplačilu višine turistične takse najema namestitvene kapacitete na TRR naveden na ponudbi. Nakazilo preostalega zneska rezervacije se mora opraviti najkasneje 3 dni pred prihodom gostov v namestitveno kapaciteto na TRR naveden na ponudbi. V kolikor najemodajalec ne prejme predplačila in plačila celotnega zneska rezervacije v dogovorjenem roku, si najemodajalec pridržuje pravico do odpovedi rezervacije.

Med samim procesom rezervacije in kontaktiranjem strank, lahko že pride do rezervacije za iste datume iz direktnih spletnih portalov. V tem primeru si pridržujemo pravico do odpovedi vaše rezervacije brez stroškov odpovedi.

Vaša rezervacija je potrjena, ko prejmete potrdilo o rezervaciji na vaš e-mail.

Opcijske rezervacije niso možne.

II. PLAČILO

Za dan plačila se šteje dan, ko stranka (ali v njegovem imenu druga oseba) odda nakazilo na transakcijski račun najemodajalca (Kristijan Kšela s.p.), kateri je naveden na ponudbi.

Gost poravna akontacijo za rezervacijo najkasneje v 24 urah po prejetju ponudbe. Gost mora obvestiti ponudnika o plačilu akontacije na e-mail [email protected]  ali na +386 41 439 593 Suzana / +386 41 643 627 Kristijan. V kolikor je čas od rezervacije do prihoda gostov krajši od 3 dni, gost opravi predplačilo celotnega zneska rezervacije pred prihodom v namestitev. Predplačilo je pogoj za rezervacijo. V kolikor najemodajalec ne prejme predplačila in plačila celotnega zneska rezervacije v dogovorjenem roku, si najemodajalec pridržuje pravico do odpovedi rezervacije.

III. ODPOVED REZERVACIJE:

Stranka ima pravico do pisne odpovedi rezervacije namestitve ne glede na razlog. Odpoved rezervacije se pošlje na e-mail: [email protected]  

V primeru odpovedi rezervacije ima najemodajalec pravico do povračila stroškov.

- V primeru odpovedi rezervacije več kot 15 dni do prihoda, najemodajalec (Apartma Kšela) najemniku povrne plačilo celotnega zneska na njegov transakcijski račun, katerega najemnik sporoči v pisni odpovedi rezervacije na e-mail: [email protected]

- V primeru odpovedi rezervacije manj kot 10 dni do prihoda, si najemodajalec (Apartma Kšela) pridržuje pravico, da si zadrži stroške odpovedi v višini 30% celotnega zneska. Preostali del (70% celotnega zneska) najemodajalec povrne najemniku na njegov transakcijski račun, katerega najemnik sporoči v pisni odpovedi rezervacije na e-mail: [email protected]  

- V primeru da najemnik predčasno zapusti namestitev si najemodajalec pridržuje pravico do 100% stroškov odpovedi, razen v izrednih okoliščinah, po dogovoru z najemodajalcem.

IV. PRIHOD IN ODHOD

Prihod 

Prihod v namestitev je možna samo ob predhodni rezervaciji in predhodnim dogovorom ure prihoda stranke z najemodajalcem.

Prihodi so predvideni po 15.00 uri. Pred prihodom se je potrebno v naprej dogovoriti za uro prihoda na telefonsko številko +386 41 439 593/ +386 41 643 627.

Za pozne prihode se je potrebno v naprej dogovoriti z osebjem Apartma Kšela. Zgodnejši prihod v namestitev je možen samo v primeru, če je namestitev prosta po dogovoru z najemodajalcem.

Ob prihodu se opravi prijava gostov ob predložitvi osebnih dokumentov. Po prijavi gostje prevzamejo ključe.

Odhod

Odhodi iz namestitve so do 10.00 ure dopoldan.

Ob odhodu najemnik (gost) vrne najemodajalcu (Apartma Kšela) ključe in poravna še morebitne obveznosti do najemodajalca.

V. SPLOŠNO

 • Bivanje v namestitvah je dovoljeno izključno gostom, ki se prijavijo najemodajalcu oz. pri njegovih pooblaščenih osebah. Najemodajalec NE prevzema nobene odgovornosti za osebe, ki se ne prijavijo najemodajalcu. Osebe, ki niso prijavljene in se nastanijo v namestitvah brez vednosti najemodajalca so same materialno in kazensko odgovorne.
 • Ob odhodu gostje preverite, da je vsa posoda umita in pospravljena v omarah, za sabo pospravite smeti in jih odnesite iz namestitve.
 • V primeru povzročitve škode iz malomarnosti ali objestnosti vas bomo zanjo bremenili.
 • V namestitvah je prepovedano kajenje! Kajenje je dovoljeno na terasi, ogorki se ugašajo v pepelnik!
 • Domače živali niso dovoljene!
 • Namestitve so namenjene sprostitvi in počitku, zato je med 22.00 uro in 6.00 uro potrebno vzdrževati red in mir, ter biti obziren do drugih gostov in sosedov.
 • Prosimo, da zapirate vhodna vrata in nastanitev ne puščate odklenjenih. Odprete jih s ključem, ki ste ga prejeli – zato ga ob izhodu imejte vedno s sabo.

Prav tako ob vašem izhodu

 •  zaprite vrata na balkon in teraso!
 •  Ob uporabi klimatske naprave prosimo, da so vrata in okna zaprta.
 • Prosimo, da po nepotrebnem ne trošite vode in da brisač ne zavržete že po prvi uporabi, saj se trudimo biti okolju prijazni.
 • Parkirišče za goste je v bližini namestitev. Parkiranje je na lastno odgovornost in za morebitne poškodbe na avtomobilih NE odgovarjamo.
 • V apartmaju je na voljo brezplačen Wi-Fi, geslo je zapisano v info mapi v namestitvah.
 • Prosimo, da gostje uporabljate vse naprave v namestitvah varno in kot dober gospodar. V kolikor povzročite namerno škodo ali škodo iz malomarnosti, ste jo gostje dolžni povrniti.
 • Če pride do okvare na vodovodnem in električnem sistemu ali do ostalih okvar, prosimo da gostje to nemudoma sporočite na kontaktno telefonsko številko +386 41 643 627.
 • Požarni red, skupaj z oznakami zasilnih izhodov je izobešen v namestitvah. V primeru požara se ravnajte po požarnem redu in se predhodno informirajte o lokaciji gasilnega aparata.
 • Ob odhodu morate gostje pomiti posodo, odstraniti odpadke, očistiti žar (v kolikor je možnost uporabe žara in ste ga uporabljali).
 • Lastnik in upravitelj namestitvenih kapacitet Apartma Kšela  NE odgovarja za vrednostne predmete, denar in osebne predmete gostov. Prav tako NE odgovarja za vozila gostov na parkirišču.
 • Lastnik in upravitelj namestitvenih kapacitet ne odgovarja za morebitne izpade elektrike, vode, interneta iz razloga napak na omrežju, vzrokov s strani dobavitelja ali zaradi posledic vremenskih razmer.
 • Lastnik in upravitelj namestitvenih kapacitet Apartma Kšela ne odgovarja za nastalo psihično in fizično škodo zaradi višje sile (nevihta, toča, vihar,...)

VI. DOPLAČILA:

V namestitvah so možna doplačila, o katerih ste seznanjeni ob sami rezervaciji:

OBVEZNA DOPLAČILA:

 • Turistična taksa odrasli na osebo na noč: 1,88 eur
 • Turistična taksa otroci na osebo na noč: 0,94 eur
 • Otroci do 6 let, kateri si delijo ležišče s starši bivajo brezplačno.

Za potrditev rezervacije je potrebno plačilo akontacije v višini turistične takse .

DODATNA PONUDBA:

 • Najem otroške posteljice na povpraševanje: 5,00 eur na noč
 • Komplet dodatnih brisač na osebo (velika, srednja, majhna) na povpraševanje: 5,00 eur
 • Komplet dodatne posteljnine(na osebo) na povpraševanje: 10,00 eur
 • Dodatno čiščenje v času bivanja glede na povpraševanje: 30,00 eur
 • Doplačilo za bivanje odrasle osebe na pomožnem ležišču: 10,00 eur na osebo na dan + turistična taksa

Bivanje manj kot 2 nočitvi je dovoljeno samo v primeru zapolnjevanja prostih "lukenj" med rezervacijami za doplačilo:

 • Doplačilo za bivanje 1 nočitev v primeru zapolnjevanja "lukenj" + 30% cene

Cenik je posodobljen in veljaven od 22.09.2022 naprej do novih sprememb ali preklica.

Želimo, da bo vaše bivanje prijetno in nepozabno!

Apartma Kšela

Splošni pogoji začnejo veljati z dnem 22.09.2021

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram